arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Fibonacci-järjestelmä ruletille

Leonardo Pisano, joka tunnetaan paremmin nimellä Fibonacci, oli nerokas matematiikan harrastaja, joka teki monia havaintoja 1200-luvulla. Vaikka hän oli kuuluisa erilaisten kaavojen havaitsemisesta luonnossa, hänet muistetaan parhaiten Fibonacci-jonon keksimisestä. Tämä on lukujono, jossa kukin luku on edellisten kahden luvun summa.

Esimerkiksi, jos aloitamme jonon nollasta ja yhdestä, seuraava luku olisi nollan ja yhden summa, eli yksi. Seuraava luku jonossa olisi yhden ja yhden summa, eli kaksi. Seuraava luku olisi kolme, joka on yhden ja kahden summa. Joten jono näyttää tähän mennessä tältä:

0, 1, 1, 2, 3

Joten, mitä luulet seuraavan luvun olevan? No, kun lisäämme kaksi ja kolme yhteen, saamme viisi. Nyt lisäämme kolme ja viisi yhteen ja saamme kahdeksan. Ja niin edelleen.

Hyppäämme nyt noin 500 vuotta eteenpäin 18. vuosisadalle. Silloin toinen nerokas matematiikan harrastaja nimeltä Blaise Pascal suunnitteli vahingossa ensimmäisen rulettipyörän, kun hän yritti luoda ikuista liikettä tuottavan koneen. Hän ei tiennyt, että ruletti eläisi ikuisesti.

Fibonaccin ja Pascalin saavutukset kohtaisivat lopulta. Huomaavaiset ruletin pelaajat alkoivat soveltaa Fibonacci-jonoa rulettiin. Itse asiassa Fibonacci-järjestelmä on nyt yksi suosituimmista ruletin vedonlyöntijärjestelmistä. Selvitetään, miten tämä strategia toimii.

Kuinka Fibonacci-rulettijärjestelmä toimii?

Aloita ottamalla ensimmäiset 10 lukua Fibonacci-jonosta:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34

Nyt, koska käytämme tätä jonoa vedonlyöntiin, voimme jättää nollan ja ensimmäisen yhden huomiotta ja saamme:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34

Yksi keskeisistä säännöistä tässä järjestelmässä on, että se koskee vain tasarahapanoksia. Niille, jotka eivät ole tuttuja tämän termin kanssa, nämä ovat tasaraha-ruletin panokset, kuten Punainen/Musta, Pariton/Parillinen ja Suuri/Pieni. Aloittaaksemme asetamme panoksen 1 euro, joka on ensimmäinen luku jonossa. Yksinkertaistamisen vuoksi oletetaan, että panoksemme häviää. Sen seurauksena asetamme jälleen 1 euron panoksen, jotta saamme oikean järjestyksen. Esimerkiksi tämä panos häviää jälleen. Järjestelmän mukaisesti siirrymme seuraavaan numeroon jonossa kolmatta vetoa varten. Tämä tarkoittaa, että asetamme 2 euron panoksen. Jos tämä panos häviää, siirrymme seuraavaan numeroon jonossa, joka on 3 euroa. Toisen häviön jälkeen panostamme 5 euroa. Jos myös tämä panos häviää, nostamme panoksen 8 euroon. Jokainen peräkkäinen häviö vie meidät seuraavaan Fibonacci-jonon numeroon.

Fibonacci Roulette Strategy

Oletetaan, että asetamme 8 euron panoksen, ja se voittaa. Järjestelmän mukaan siirrymme kahden numeron verran alaspäin, mikä tarkoittaa siirtymistä 3 euron panokseen. Jos tämä panos voittaa, siirrymme kahden numeron verran alaspäin, takaisin 1 euron panokseen. Jos 3 euron panos häviää, siirrymme yksinkertaisesti seuraavaan numeroon, joka on 5 euroa. Havainnollistetaan tätä seuraavien kuvitteellisten tulosten avulla ja käyttämällä 1 euron peruspanosta.

 • Kierros 1

  Panostamme 1 euroa ja voitamme vedon. Käytämme samaa 1 euron panosta seuraavaa vetoa varten ja järjestyksen oikeellisuuden säätämiseksi.

 • Kierros 2

  Häviämme vedon. Järjestelmä vaatii seuraavan panoksen olevan 2 euroa.

 • Kierros 3

  Häviämme vedon. Järjestelmä määrää panoksemme olevan 3 euroa seuraavalla kierroksella.

 • Kierros 4

  Häviämme tämänkin vedon. Tämä tarkoittaa, että panostamme 5 euroa seuraavaan kierrokseen.

 • Kierros 5

  Häviämme vedon. On aika nostaa panos 8 euroon.

 • Kierros 6

  Voitamme tämän kierroksen. Nyt alennamme panostamme kahden tason verran takaisin 3 euroon.

 • Kierros 7

  Palaamme jälleen häviämään. Lisäämme jälleen panosta 5 euroon.

 • Kierros 8

  Se on voittaja!! Nyt alennamme panoksen kahden tason verran takaisin 2 euroon.

 • Kierros 9

  Voitamme jälleen. Palaamme takaisin 1 euron peruspanokseen.

Fibonacci-järjestelmän testaaminen

Järjestelmän testaamiseksi käytimme Google Sheetsiä luodaksemme 500 rulettikierroksen tulokset. Häviöiden ja voittojen todennäköisyydet ovat 52,4 % ja 48,6 % talon eduksi. Tässä kokeessa käytämme kolmea pelaajaa.

Seuraavaksi käytimme JavaScript-ohjelmointikieltä simuloimaan pelin kulkua Fibonacci-järjestelmän mukaisesti, kiinnittäen nykyisen panoksen ja pelikassan tilan jokaiselle askeleelle. Saatujen tietojen perusteella luotiin graafit, jotka osoittavat panoksen ja pelikassan muutoksen ajan myötä.

Tulokset ensimmäiselle pelaajalle:

Fibonacci Roulette System

Havaitsemme tuskin huomattavan kasvavan edistymisen. Pelaaja saavutti kahdesti suurimman järjestelmän panoksen, joka oli 89 euroa. Pelikassan matalin pistemäärä oli 877 euroa, ja pelin lopussa pelikassa oli 1074 euroa, mikä merkitsi yhteensä 74 euron voittoa.

Nyt katsotaan, miten toiselle pelaajalle kävi:

Fibonacci System

Aivan kuten edellisen pelaajan kohdalla, emme havaitse suuria laskusuhdanteita pelikassassa, ja pelaaja päättää pelisession 1124 eurolla.

Tulokset kolmannelle pelaajalle:

Fibonacci Roulette

Jälleen kerran emme huomanneet merkittäviä laskusuhdanteita, ja pelaaja päätti pelin 1139 euron pelikassalla.

Kokeen tulosten perusteella kaikki kolme pelaajaa, jotka noudattivat tiukasti Fibonacci-prosessia, päättivät pelinsä voitolla. Mahdolliset pelikassan laskusuhdanteet korvattiin myöhemmillä voittoisilla siirroilla.

Teoriassa olisi voinut olla tilanne, jossa eteneminen olisi pysähtynyt johtuen rajojen ylittämisestä tai riittämättömästä pelikassasta, mutta tällaista tilannetta ei tullut lähellekään tapahtumaan. Tässä tapauksessa 14 peräkkäistä tappiota olisi tarvittu, jotta varojen puute olisi ollut ongelma.

Veto Tila Bankroll tila
1 menetys 999
1 menetys 998
2 menetys 996
3 menetys 993
5 menetys 988
8 menetys 980
13 menetys 967
21 menetys 946
34 menetys 912
55 menetys 857
89 menetys 768
144 menetys 624
233 menetys 391
377 menetys 14

Tällaisen lopputuloksen todennäköisyys on 0,524^14.

Fibonacci-järjestelmän ansat

Jotkut lähteet väittävät virheellisesti, että Fibonacci-vedonlyöntijärjestelmä on riskialtis johtuen mahdollisesta nopeasta pelikassan tyhjenemisestä ja vedonlyöntirajoista. Tämä ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa, kuten testistä näemme. Toisaalta, jos sinulla on merkittävästi pienempi pelikassa, vedonlyöntirajan saavuttaminen voi olla todellisuutta. Esimerkiksi jos sinulla on vain 100 euroa, olet jumissa, jos kärsit kahdeksasta peräkkäisestä tappiosta. Tämä mahdollinen haittapuoli voidaan soveltaa lähes kaikkiin vedonlyöntijärjestelmiin.

Tämä on kohtuullinen etenemisjärjestelmä, ja riskit tässä ovat vähäiset. Ainoa este, joka voi nousta esiin, on se, että kestää liian kauan saavuttaa ainakin jonkinlainen konkreettinen voitto luonnollisissa olosuhteissa, mikä voi tehdä pelistä tylsän prosessin.

Yhteenveto

Testasimme Fibonacci-järjestelmää kolmelle pelaajalle ja seurasimme heidän peliensä edistymistä. Kuten näet, algoritmin erityispiirteiden vuoksi panoksen koko ei noussut liian korkeaksi. Se saavutti maksimissaan 89 euroa yhdelle pelaajalle. Kun häviämme, siirrymme yhden askeleen ylöspäin. Kun voitamme, siirrymme kaksi askelta alaspäin, mikä pitää panoksen melko vakiona koko pelin ajan.

Ylitse pääsyn pöytärajojen on hyvin epätodennäköistä, sillä ulkopanoksilla on usein korkeat panosrajat. Sinun tulee kuitenkin silti kiinnittää niihin huomiota, koska pienirajoitteiset pöydät voivat rajoittaa maksimipanoksesi mahdollisuutta. Riittämätön määrä kompensoida tappioita on mahdollista vain, jos sinulla on pieni pelikassa. Vaikka sinulla olisi 100 euroa, voit teoriassa kestää kahdeksan peräkkäistä tappiota, mikä olisi harvinainen huono onnekas jakso.

Kun Fibonacci keksi lukujononsa, hän tuskin odotti sen muodostavan perustan suositulle rulettistrategialle. Kyllä, pienen plussan saaminen pitkällä aikavälillä on mahdollista, mutta oletko tarpeeksi kurinalainen ja taloudellisesti kykenevä seuraamaan etenemistä sata kierrosta tai enemmän? Yleisesti ottaen Fibonacci-strategia on suhteellisen turvallinen. Ainakin se on turvallisempi kuin suosittu Martingale-järjestelmä.

Uusi strategiasi odottaa testaamista - pelaa rulettia oikeasti!

 • Optibet
  5/5
  Hyväksytään FI-pelaajat
  Bonus 100% jopa €200
  Panos x30
  Rulettipelien määrä 5+
  Live-jakaja true
  Maksutavat
  • visa
  • mastercard
  • skrill
  • neteller
  • trustly
 • Slothino
  4.7/5
  Hyväksytään FI-pelaajat
  Bonus 100% jopa €450
  Panos x30
  Rulettipelien määrä 30+
  Live-jakaja true
  Maksutavat
  • paysafe
  • entropay
  • neteller
  • skrill
  • visa
  • mastercard
  • trustly
 • Ninja Casino
  4.7/5
  Hyväksytään FI-pelaajat
  Bonus €5
  Panos -
  Rulettipelien määrä 15+
  Live-jakaja true
  Maksutavat
  • visa
  • mastercard
  • trustly
  • zimpler
Onko sinulla kysyttävää? Kysy meidän Ruletti Wizardilta!
Kysy kysymys